Uitwisselen medische gegevens
Een blessure, ongeval of ziekte komen meestal onverwacht. Hierdoor kan je onvoorzien in de spreekkamer van een 'vreemde' arts op de huisartsenspoedpost terecht komen. In zo'n geval is het goed als jouw zorgverlener jouw patiëntgegevens in kan zien. Hiermee kan snel een beeld gevormd worden van je gezondheidssituatie, je medicijngebruik en eventuele allergieën.
Hiervoor is het nodig dat gegevens kunnen worden uitgewisseld. Die uitwisseling is mogelijk via het LSP (Landelijk SchakelPunt). Dit is een netwerk waar zorgaanbieders op aan kunnen sluiten. Via dit netwerk kunnen huisartsen en triagisten op een veilige manier een samenvatting van uw medische gegevens opvragen.
Onderstaande video toont aan hoe belangrijk het kan zijn dat je jouw medisch noodzakelijke gegevens deelt.
Alleen delen met uw toestemming
Goede, veilige zorg, begint met informatie. Kom je op de huisartsenspoedpost, dan kan het van levensbelang zijn dat de behandeld arts op de hoogte is van jouw gezondheid op dat moment. Niet elke arts kent jouw gezondheidssituatie, medicatiegebruik of allergieën.
Wanneer je toestemming geeft om jouw medische gegevens uit te wisselen, worden alleen die gegevens uitgewisseld die noodzakelijk zijn voor jouw behandeling.
Je bepaalt zelf wat er met jouw medische gegevens gebeurt. Wie geef je inzage, door wie zijn ze bekeken? Wanneer? Wel zo fijn. Zo weet je altijd wat er met jouw medische gegevens gebeurt én je kan altijd je toestemming aanpassen.
Regel uw toestemming
- Direct online via onderstaande knop:
Regel uw toestemming - Download formulier, print, vul deze in én geef deze af bij jouw huisarts
- Regel jouw toestemming* tijdens je bezoek aan de huisartsenpost via de toestemmingszuil.
- Neem een toestemmingsformulier mee tijdens je bezoek aan de HAP, vul in en geef af bij je huisarts
- Haal een toestemmingsformulier bij je huisarts. Vul in en bezorg deze ingevuld terug bij je huisarts
* Je hebt je DigiD nodig om toestemming te regelen. Liever via een formulier? Neem folder mee tijdens je bezoek aan de HAP, of ga overdag langs bij je eigen huisartsenpraktijk.